המשמעות של 'אסאדו' אצל העם הארגנטינאי היא ארוחת גריל. בישראל, אסאדו הוא הכינוי לשיטה מיוחדת לצליית בשר על האש וגריל אסאדו הוא אותו ציוד שמשמש ליישום הצלייה בשיטה זו. נכון להיום כל אדם שמעוניין לזכות באותה הנאה עילאית של אכילת נתח בשר עסיסי בצלייה איטית יצטרך לבחור את אותה מסעדה ארגנטינאית איכותית בה מכינים בשר אסאדו או לרכוש גריל אסאדו מקצועי שיאפשר לו ליהנות מחוויה קבועה של נתחי בשר איכותיים ועסיסיים.
קצת על האסאדו
יש מדינות בהן מכינים בשר אסאדו על ידי סידורו של הבשר בצורת שיפוד והנחתו על גריל פחמים ויש מדינות בהן מעדיפים להבעיר אש בבור או על הקרקע ולצלות באיטיות את הבשר האיכותי. במדינות דרום אמריקה נהוג לצלות את בשר האסאדו על האש או על הגריל ובפיליפינים נהוג לבשל אותו בנזיד. בניגוד לצליית בשרים בגריל רגיל והשריית הבשר במשרה, בשר אסאדו לא משרים לפני הצלייה אלא רק ממליחים אותו. הבדל נוסף בא לידי ביטוי בשיטת הצלייה, בניגוד אל צליה רגילה שנמשכת כחצי שעה, שיטת צליית האסאדו היא שיטה איטית שנמשכת בין שעה לחמש שעות. סוגי הבשר בהם משתמשים בארגנטינה למטרת ארוחת גריל אסאדו הם לבלב, כליות ומעיים. בישראל מעדיפים להשתמש בשפונדרה.
גריל אסאדו או בשר רגיל?
יש הבדלים משמעותיים בין צליית בשר רגילה לבין צליית בשר בגריל ובשיטת הצלייה הארגנטינאית. גריל גז או פחמים רגיל מיועד לתהליך צלייה קצר של בשר, גריל אסאדו לעומת זאת מיועד לצלייה איטית של הבשר במרחק של לפחות 10 עד 15 סנטימטרים ממקור החום ולמשך שעתיים עד חמש שעות צלייה. דרגת הצלייה של גריל אסאדו תמיד תהיה עשויה היטב (WELL DONE). בהתאם, גם הבשר המיועד לאסאדו תמיד יהיה בשר עם אחוזי שומן גבוהים. במסעדות ארגנטינאיות צולים את הבשר על גריל אסאדו מקצועי, כלומר גריל שעשוי מחומר פלדה או ברזל ובעל מבנה של זווית הפוכה, דבר שמאפשר לשומן לטפטף החוצה וליהנות מהתוצאה של בשר עסיסי בעל טעם מעודן שצלוי באופן אחיד. זהו הייחוד של גריל אסאדו.
כעת, נותר רק לבחור את אותו גריל אסאדו מקצועי ואיכותי העשוי מפלדה או ברזל יצוק ועבה וכולל מתקן צלייה בצורת רשת גבוהה, שתי רשתות ברזל, ידיות הרמה לשינוע קל ורגליים מתפרקות המאפשרות ניוד ואחסון נוח. כיום יש היצע גדול של גרילים המיועד לאסאדו וכל אחד יכול לבחור את אותו הגריל המתאים לדרישותיו. בהנאה!